Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Winkel sinds 1950

Afhalen of bezorgen

Thuiswinkel keurmerk

1000+ producten in voorraad

Ergonomische stoelen van Kaptino

Kunst en wetenschap komen samen in de ergonomische stoelen van Ergohuman. Deze stoelen zijn met comfort in gedachte geproduceerd. De stoelen beschikken over zogenaamde flexibele zones, die voor constante ondersteuning van de rug zorgen. De armleuningen van de stoel zijn in alle richtingen verstelbaar, zodat een juiste ondersteuning wordt gegarandeerd.

Deze ergonomische stoelen zijn ideaal voor mensen die langere perioden achter elkaar zittend werk uitvoeren en graag een aangename werkhouding aannemen. Bekijk ons aanbod online.

Ergonomische stoelen

Van hoog naar laag sorteren

   

25 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

25 artikel(en)

Rovo bureaustoelen

U bent wellicht al bekend met het feit dat onvoldoende lichaamsbeweging gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Wist u ook dat lang zitten eveneens gezondheidsrisico's kent? Kaptino heeft twee tips voor u om dit te voorkomen. Allereerst: dynamisch werken. Ten tweede: ergonomische bureaustoelen. Op deze laatste tip gaan we wat dieper in. Kaptino is namelijk leverancier van Rovo bureaustoelen. Wij mensen zijn niet gemaakt om hele dagen te zitten (op een bureaustoel). Blessures en letsel aan de rug zijn een steeds vaker voorkomend verschijnsel, dit kan voorkomen worden!

Dynamiek in zithouding

Voor de belastbaarheid van de wervelkolom, is het veelvoudig en wisselend aanspannen van de rompspieren van grote invloed. Er ontstaat een goede doorbloeding van diverse structuren in de wervelkolom door het snel aanspannen van de intrinsieke rug musculatuur (meermaals per seconde). Op deze manier wordt de tussenwervelschijf optimaal belast en kan het de schokdemperfunctie goed uitvoeren. Worden de tussenwervelschijven niet goed gestimuleerd door een actieve zithouding, dan gaat haar eigenlijke schokdemper, en de stabiliserende functie in combinatie met de geleiachtige substantie, in de wervelkolom verloren. De kracht kan door de bindweefselringen niet meer gelijkmatig verdeeld worden. Deze eenzijdige belasting leidt veelal tot blessures en letsel in de rug. Alleen tijdens een actieve bewegende zithouding worden de tussenwervels gestimuleerd. Door niet een dynamische, maar statische werkhouding aan te nemen, wordt stimulatie beperkt en riskeert men ernstige rugklachten. Dit kan op lange termijn zorgen voor een beschadiging van de tussenwervelschijven (bindweefselringen). Tevens zorgt het verliezen van de schokdemperfunctie en het niet meer kunnen absorberen ervoor dat de geleiachtige substantie haar werk niet meer in de tussenwervels kan doen. Een actieve en wisselende zithouding voorkomt deze klachten en zorgt voor een verhoogde belastbaarheid van uw rug.

Rovo Ergo Balance

De laatste Rovo innovatie is de Ergo Balance bureaustoel. Tijdens het produceren van deze stoel werden er ongebruikelijke stappen tijdens het proces genomen. De hulp van een fysiotherapeut werd ingeschakeld en voor een perfecte ondersteuning en houding maakte men vergelijkingen met een balanceboard. Het staan op zo'n bord zorgt voor spontane spieractiviteit en produceert spierbewegingen. Het zorgt voor stabiliteit in de rug en spieren. Het doel was om deze microbewegingen ook te laten plaatvinden wanneer men zit op een bureaustoel, zodat het lichaam actief blijft tijdens het zitten. De nieuwe Rovo Ergo Balance combineert een synchroontechniek met een Ergo Balance 3D-techniek, zodat u de ultieme voordelen van het impulsief dynamisch zitten ervaart; 100% bewegingsvrijheid. Dankzij deze methodiek wordt een dynamische zithouding ondersteund en gedeelten van de rug en tussenwervelschijven worden ontlast. De techniek werkt met twee verschillende elastomeren. Ze zorgen voor een dynamische zithouding, wat de belastbaarheid van de wervelkolom optimaliseert. Balans direct onder het zitvlak is te danken aan een compact en slank vormgegeven mechaniek. Hierdoor zijn minimale bekkenbewegingen mogelijk, dit is direct van invloed op de rugspieren. De belangrijkste eigenschap die de Ergo Balance techniek met zich meebrengt is het feit dat het zitvlak en de rugsteun in elke richting iedere lichaamsbeweging volgen. De dynamische tegendruk zorgt in elke zitpositie voor een perfecte balans.

De voordelen van Ergo Balance

ln ons assortiment vindt u de Rovo Ergo Balance R12. Deze stoel wordt geleverd met de driedimensionale zittechniek, waarbij de 3D techniek een optimale zithouding en beweging stimuleert. Nogmaals alle voordelen die een Ergo Balance bureaustoel met zich meebrengt op een rijtje:

  • Een dynamische zithouding traint de rugspieren
  • Zorgt voor een verbeterde doorbloeding en stofwisseling
  • Ontlast de wervelkolom en tussenwervelschijven
  • Verbetert de belastbaarheid van de tussenwervelschijven
  • Optimaliseren van uw zithouding door regelbare ondersteuning
  • 100% bewegingsvrijheid
 

De Rovo Ergo Balance beschikt over het OFFI label!

Sinds 2011 is het OFFI label een internationaal keurmerk dat uitsluitend gebruikt wordt voor kantoor gerelateerde producten. Het is een activiteit van de OFFI test en onderdeel van OFFI Instituut. Het label heeft als doel om voor zowel consumenten als bedrijfsmatige inkopers een herkenbaar teken te zijn voor kwaliteit en milieu. OFFI Label geeft inzicht in de fabricage, de grondstoffen die worden gebruikt en de kwaliteit van een product. Het label gebruikt uitsluitend erkende keurmerken en certificeringen in combinatie met uitgebreide producttesten. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat het product geproduceerd is met respect voor mens en milieu en dat het voldoet aan hoge kwaliteitseisen. OFFI Label is hierin wereldwijd uniek.

Bestel uw ergonomische bureaustel online

Bent u enthousiast geworden over de vele voordelen die een Rovo bureaustoel met zich meebrengt? Bestel deze gemakkelijk en snel online bij Kaptino. Wij bezorgen in heel Nederland. Vervolgens heeft u maar liefst 14 dagen bedenktijd. Indien u niet tevreden bent over uw bestelling, storten wij het aankoopbedrag terug op uw rekening. Kies ervoor om uw lichaam optimaal te ondersteunen tijdens uw werk. Een verkeerde zithouding geeft uw spieren geen rust en veroorzaakt rugklachten. Reden genoeg om voor een goede bureaustoel te kiezen. Wilt u graag gebruik maken van een proefzit? Geen probleem. U bent van harte welkom in ons filiaal in Haarlem. Onze medewerkers vertellen u graag meer over deze hoogwaardige ergonomische stoelen. Heeft u een vraag over ons assortiment of wilt u graag van advies voorzien worden? Neem contact met ons op. Wij beantwoorden al uw vragen en denken altijd met u mee!