Winkel
Winkel sinds 1950
Location
Afhalen of bezorgen
Voorraad
1000+ producten in voorraad

Maandag t/m zaterdag geopend zonder afspraak - kom langs in onze showroom

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina kunt u onze veelgestelde vragen lezen. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Bureaustoelen
Algemeen
Kluizen

Wat is NPR 1813 ?

NEN-EN 1335 is een europese norm voor kantoorstoelen. Deze norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van de bureaustoel. In Nederland zijn de maatverschillen tussen mensen onderling echter wel heel extreem. Daarom moet de maatvoering en instelbaarheid hieraan worden aangepast. Om dit probleem op te lossen is er een extra praktijkrichtlijn gemaakt namelijk de NPR 1813.

Volgens de Nederlandse Normcommissie is de NPR 1813 een handvat voor inkopers, facilitair managers, arbo adviseurs en ergonomen. Met deze maatvoering kunnen bureaustoelen voor ca. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. Volgens de commissie kan de NPR 1813 dan ook gezien worden als het maatvoerings programma van eisen voor bureaustoeln voor het Nederlandse bedrijfsleven.

De praktijkrichtlijn NPR 1813 is een toelichting op genoemde normen en heeft tot doel aan te geven op welke wijze ‘goed zitten’ bij het kantoorwerk kan worden uitgevoerd.

Een NPR 1813 bureaustoel moet aan onderstaande richtlijnen voldoen:

* de zithoogte is verstelbaar van 41 tot 55 cm

* de zitting is vlak, minimaal 40 cm breed en 44 cm breed en 44 cm diep en heeft een verstelbare hellingshoek van -7 tot 3 graden

* de voor- en achterzijde van de zitting en de boven- en onderzijde van de rugleuning zijn afgerond

* de zitdiepte is verstelbaar van 38 tot 48 cm

* de voorzijde van de rugleuning is voeiend, zonder knikken of hoeken met een horizontale straal van 40 cm of meer

* de breedte van de rugleuning is minimaal 36 en maximaal 46 cm, de lengte minimaal 37 cm

* de lendesteun is verstelbaar in hoogte: het middelpunt van de steun is tenminste verstelbaar tussen 17 en 23 cm boven de zitting

* de armsteun heeft een verstelbare hoogte van 20 tot 30 cm en is minimaal 5 cm breed en 20 cm lang

* de afstand tussen de armsteunen is instelbaar tussen 36 en 51 cm

* de afstand van de voorzijde van de armsteun tot de voorzijde van de zitting is minimaal 20 cm

* het onderstel heeft 5 zwenkwielen en is draaibaar

* de afstand tussen de draaias en de vloer is minimaal 2 cm

* de bureaustoel is veilig en stabiel en heeft geen scherpe of uitstekende delen

Wat is NEN-EN 1335 ?

Nederlandse Norm voor Bureaustoelen

In het kader van Europese harmonisatie van bureaustoelen heeft NEN 1812 plaatsgemaakt voor NEN-EN 1335 deel 1, deel 2 en deel 3. Sinds juni 2000 kennen wij de Europese norm voor bureaustoelen CEN 1335. In Nederland heet deze norm NEN-EN 1335 en deze bestaan uit de volgende onderdelen:

NEN-EN 1335

Deel 1: afmetingen

Deel 2: veiligheidseisen

Deel 3: veiligheidsbeproevingen

Bij het kiezen van een goede bureaustoel wordt aanbevolen tenminste te voldoen aan de NEN-EN 1335. Alleen een gecertificeerd testinstituut mag en kan bureaustoelen beoordelen en testen volgens deze norm.

In Nederland is TNO het testinstituut dat reportages opstelt over het verloop en de resultaten van de tests.

Over Be by Beta stoelen

https://d2ftqzf4nsbvwq.cloudfront.net/wp-content/uploads/www.kaptino.nl/2017/03/categories-Logo_Beta_Website_2.jpg

Hoe?

Met de 5 kernwaarden van Be by Bèta.

Be Dutch: Alle stoelen van Bèta worden in Breda ontworpen, gestoffeerd en gemonteerd. Echte Hollandse bureaustoelen dus!

Be Healthy: Gewoon goed en prettig zitten: het klinkt zo eenvoudig en toch gaat het vaak mis. 80% van de mensen hebben na het veertigste levensjaar regelmatig rug, nek en/of schouderklachten.

Be Green: Een product dat tientallen jaren meegaat is natuurlijk al duurzaam en is bovendien voor de volle 100% recyclebaar.

Be Happy: Werken doen wij allemaal. Bèta helpt je omdat leuker te maken met een stoel die echt bij je past met kleur en uitvoering.

Be You: Iedereen is uniek en heeft zo zijn eigen wensen en ideëen over een bureaustoel. Bèta heeft de juiste stoel voor elke situatie en werkomgeving.

Wat is inbraakwerend?

Een inbraakwerende kluis is speciaal ontworpen om de inhoud te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. De mate van weerstand wordt bepaald door metaaldikte en soort, aantal sloten en andere vertragende factoren welke in de wanden en deuren zijn gebouwd. De mate van weerstand tegen aanvallen van buitenaf wordt ook wel uitgedrukt in de indicatie waardeberging. Dit geeft aan welke waarde de verzekeraars als dekking accepteren. Hoe hoger het geldbedrag, hoe inbraakwerender de safe. Er zijn verschillende testinstituten die verschillende veiligheidsnormen afgeven.

De belangrijkste veiligheidsnormen zijn:

• EN 1143-1 (Grade 0 t/m Grade V*)

• EN 14450 (S1 en S2)

• NCP (Safe; Klasse)

*In plaats van Grade wordt ook vaak de term EN 1143-1 CEN 0 t/m CEN V gebruikt.

Indicatie waardeberging:

Door verzekeaars wordt aan de verschillende weerstandsklassen een bedrag aan contante waarde gekoppeld als indicatie voor de dekking. Hierbij wordt uitgegaan van opslag van contant geld in een inbraakwerende kast en/of kluis welke zich bevindt in onbewoonde, onbewaakte en niet-beveiligde panden binnen de bebouwde kom. U kunt de indicatie waardeberging verhogen als uw omstandigheden gunstiger zijn of verlagen als deze minder gunstig zijn. Wij raden u aan altijd met uw verzekeringsmaatschappij te overleggen in hoeverre het geld dat u bewaard in uw safe verzekerd is en de indicatiewaardeberging hoger of lager is dan standaard is bepaald. In ieder geval dienen alle safes tot een gewicht van 1000 kg op een deugdelijke wijze verankerd te worden.

Overzicht indicatie waardeberging:

Getest en gecertificeerd volgens EN 14450 S1 Securitylevel 1

€ 2.500,- indicatie waardeberging Contant Geld

€ 5.000,- indicatie waardeberging Kostbaarheden

Getest en gecertificeerd volgens EN 14450 S2 Securitylevel 2

€ 5.000,- indicatie waardeberging Contant Geld

€ 9.000,- indicatie waardeberging Kostbaarheden

Getest en gecertificeerd volgens EN 1143-1 Grade 0

€ 7.000,- indicatie waardeberging Contant Geld

€ 14.000,- indicatie waardeberging Kostbaarheden

Getest en gecertificeerd volgens EN 1143-1 Grade I

€ 10.000,- indicatie waardeberging Contant Geld

€ 20.000,- indicatie waardeberging Kostbaarheden

Getest en gecertificeerd volgens EN 1143-1 Grade II

€ 25.000,- indicatie waardeberging Contant Geld

€ 50.000,- indicatie waardeberging Kostbaarheden

Getest en gecertificeerd volgens EN 1143-1 Grade III

€ 45.000,- indicatie waardeberging Contant Geld

€ 90.000,- indicatie waardeberging Kostbaarheden

Getest en gecertificeerd volgens EN 1143-1 Grade IV

€ 75.000,- indicatie waardeberging Contant Geld

€ 150.000,- indicatie waardeberging Kostbaarheden

Getest en gecertificeerd volgens EN 1143-1 Grade V

€ 125.000,- indicatie waardeberging Contant Geld

€ 250.000,- indicatie waardeberging Kostbaarheden

Getest en gecertificeerd volgens EN 1143-1 Grade VI

€ 250.000,- indicatie waardeberging Contant Geld

€ 500.000,- indicatie waardeberging Kostbaarheden

Wat is het ECB-S keurmerk?

ECB-S certificering

Het ECB-S (European Certification Boards-Security) is de onafhankelijke, geaccrediteerde certificeerder van verschillende veiligheidsproducten zoals kluizen, datasafes en archiefkasten.

De kluizen worden getest en gecertificeerd volgens de meest recente en striktste Europese normen in een aantal streng geselecteerde en voortdurend gecontroleerde keuringslaboratoria in Europa. Kluizen gecertificeerd door het ECB-S staan garant voor een constante en gecontroleerde kwaliteit.

Door te kiezen voor ECB-S gecertificeerde kluizen, kunt u vertrouwen op een:onafhankelijk geteste en gecertificeerde kluis of kast geblijkblijvende en gecontroleerde hoge kwaliteit optimale prijs/kwaliteitsverhouding gegarandeerde acceptatie door verzekeraars

Het certificaat

Om de kwaliteit van de kast of kluis te kunnen beoordelen wordt door de fabrikant aan de binnenzijde een label aangebracht. Hieraan kunt u zien dat de kast of kluis onder gecontroleerde omstandigheden is geproduceerd en getest volgens de aangegeven weerstandsklasse.

Wat is brandwerend?

Wat is brandwerend?
Een brandwerende safe is gebouwd om de inhoud gedurende een bepaalde tijd te beschermen tegen de gevolgen van brand. Niet alle informatie kan op dezelfde manier opgeborgen worden, er is een verschil tussen papier en datadragers. De beschermingsfactor wordt altijd uitgedrukt in tijd (30-60-120 minuten).Deze tijden geven aan hoelang een kast zich in de vuurhaard mag bevinden voordat in de kast de kritische temperatuur bereikt wordt. Tevens wordt aangegeven of het om een safe voor papier of data gaat.

Papier opbergen
Papier zal vanaf een temperatuur van 176 graden celsius spontaan chemische reacties vertonen zoals verkleuren en omkrullen. Hiervoor zijn de brandwerende archiefkasten en documentensafes ontworpen.

Beelddragers opbergen
Beelddragers zoals microfilm of fiches raken al beschadigd bij 95 graden Celcius, dus de maximale temperatuur in de kast mag de 75 graden celcius niet overschrijden. Het wordt aanbevolen om deze in een brandwerende datasafe op te bergen.

Digitale mediadragers opbergen
Een brandwerende datasafe dient mediadragers zoals cd’s, dvd’s, externe harde schijven of backup tapes te beschermen tegen een temperatuur van meer dan 52 graden celcius.Bij blootstelling aan een hogere temperatuur dan 52 graden celcius kunnen de informatiedragers beschadigen en kan er data verloren gaan. Ook een hogere luchtvochtigheid dan 85% is funest voor datadragers.

Brandwerende normen
In Europa worden verschillende brandwerende normeringen gehanteerd. Onafhankelijke testinstituten stellen de safes gedurende 30, 60 tot 120 munten bloot aan een temperatuur van 1090 graden celcius.Tijdens de test moet een val van 9,15 meter hoogte aantonen dat de beschermende werking intact blijft als een brandwerende kluis in de praktijk door een verdiepingsvloer zou zakken.Tijdens een test en na een natuurlijke afkoelingsperiode van circa 12 uur mag de temperatuur in de safe niet boven de genoemde waarde komen. De belangrijkste en meest geaccepteerde testinstituten op het gebied van brandwerendheid zijn:UL: Amerikaans testinstituutVDMA: Duits testinstituutKluizen getest bij testinstituten aangesloten bij het ECB-S bieden extra zekerheid. Deze kluizen zijn door het ECB-S gecertificeerd en staan daarmee borg voor een extra hoge kwaliteit en mate van betrouwbaarheid, ook op het gebied van brandwerendheid!

Brandwerendheid voor papier

Brandwerende normering
Max. temperatuur in de kluis
Valtest
DIN 4102
Lichtste brandwering. De dubbelwandige kluis is gevuld met brandwerendisolatiemateriaal. Circa 30 minuten brandwerend voor papier.
UL 30/60/120
In Amerika getest en gecertificeerd voor het brandwerend opbergen van papier (30, 60 of 120 minuten).

170ºC

EN 15659 LFS 30P / LFS 60P / LFS 120P
Getest en gecertificeerd voor het brandwerend opbergen van papier (30, 60 of 120 minuten).

170ºC

EN 1047-1 S 60P / S 120P
Extra zwaar getest en gecertificeerd voor het brandwerend opbergen van papier (60 of 120 minuten).

170ºC

ja