Winkel
Winkel sinds 1950
Location
Afhalen of bezorgen
Voorraad
1000+ producten in voorraad

Maandag t/m zaterdag geopend zonder afspraak - kom langs in onze showroom

Prive- en meubelkluizen

Prijs

tot

Merk

Kleur

Toon meer

Toon minder

Binnenvak

Brandwerendheid

Normering inbraak

Opbergen van

Slot

Gewicht

RDW kluizen

Privé kluizen en meubelkluizen van Kaptino

Op zoek naar een privé- of meubelkluis? Bij ons bent u aan het goede adres! Bestel uw privé- of meubelkluis veilig online of kom naar onze showroom in Haarlem. Vandaag besteld is doorgaans binnen 5 werkdagen geleverd!

137 Resultaten

Filter

Toon per:

Sorteer op:

De juiste privékluis voor thuisgebruik kopen

Kaptino staat ook bekend om ons hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijke kluizen. Onze privékluizen zijn netjes afgewerkt en goed voor jaren zorgeloos gebruik. U kunt bij Kaptino uit een wijde range gecertificeerde inbraakveilig of basis bescherming tegen diefstal privékluizen kiezen.

Het kiezen van een privekluis

Als u niet op zoek bent naar een grote, zware kluis, maar toch uw kostbaarheden, sieraden en waardevolle documenten veilig thuis wilt bewaren, dan is een privékluis een goede optie. Deze kluis, ook wel bekend als een thuiskluis of kluis voor thuis, biedt de perfecte oplossing. Bij ons vindt u een selectie van populaire privékluizen die veelvuldig worden gebruikt voor particulier gebruik.

Onze populaire privekluizen voor thuis:

Om u te helpen adviseren wij u om eens te kijken naar de volgende kluizen. Deze kluizen staan bekend om hun goede prijs en kwaliteit.

1. Protector Domestic DS 4040 Ec
2. Salvus Monza 1
3. De Raat DRS Global 1K

Het verankeren van uw kluis

Het is verplicht om uw kluis te verankeren om de beste inbraakwerendheid te bieden. Het is namelijk erg lastig om een goed verankerde kluis in zijn geheel ontvreemd te worden. Het verankeren van een privékluis kan worden gedaan door middel van verankeringsgaten in de wand en/of vloer met stevige bouten.

Europese normen schrijven voor dat alle diefstalbestendige kluizen tot 1000 kg goed beveiligd moeten zijn. Het beveiligen van een geschikte kluis  is ook een verzekeringsvereiste. De Europees gecertificeerde kluizen EN 14450 en EN 1143-1 hebben speciaal ontworpen ankergaten. Deze ankergaten hebben uitgebreide aanval tests ondergaan. Al onze gecertificeerde kluizen zijn voorzien van mechanische sluitingen. Mechanische ankers bieden daarentegen een aanzienlijk hogere treksterkte. Bij correcte plaatsing in beton kan een plug van Ø16 mm een ​​treksterkte bereiken van circa 1400 kg. Veel niet-Europees gecertificeerde kluizen worden geleverd met houtdraadbouten en pluggen voor bevestiging. Deze bevestigingsmethode levert slechts ongeveer 100 Ω weerstand op.

Het kiezen van een kluisslot

Bij het kiezen van een kluis is het essentieel om rekening te houden met wat voor u het meest comfortabel werkt. Zowel een sleutelslot als een elektronisch codeslot bieden veiligheid bij een gecertificeerde kluis. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel personen toegang moeten hebben tot de kluis. Met een sleutelslot ontvangt u doorgaans twee sleutels, die veilig beheerd moeten worden.

Een elektronische kluis met een codeslot maakt het gemakkelijker om meerdere personen toegang te verlenen, maar vereist ook zorgvuldigheid bij het beheren en mogelijk regelmatig wijzigen van de codes.

Een Brandwerende privékluis kopen

Bent u op zoek naar optimale bescherming voor uw waardevolle bezittingen? De meeste privékluizen bieden voornamelijk bescherming tegen inbraak. Sommige modellen hebben echter ook een lichte brandwerendheid van 30 of 60 minuten. Maar voor wie op zoek is naar uitgebreide brandwerende bescherming, is een gecertificeerde brandwerende kluis de ideale keuze. Deze kluizen zijn speciaal ontworpen met een constructie die bestand is tegen brand. Ontdek vandaag nog ons assortiment aan gecertificeerde brandwerende kluizen voor uw zekerheid.

Informatiekaart normeringen en dekkingsadvies

Een goede diefstalveilige kluis is getest volgens Europese normen zoals EN 14450 en EN 1143-1. Verzekeraars associëren contante waarden met verschillende weerstandsklassen  als indicator voor de dekking. Dit vereist het opslaan van contant geld en waardevolle spullen in een diefstalbestendige opslagruimte in een leegstaand, onbeheerd en onbeveiligd gebouw in de stad. Afhankelijk van de getroffen veiligheidsmaatregelen kan uw verzekeraar afwijken van uw dekkingsgegevens. Hoe hoger het bedrag, hoe diefstalbestendiger de kluis zal zijn. Deze kaart geeft een duidelijk overzicht van de verschillende criteria en het bijbehorende dekkingsadvies van verzekeraars.

Informatiekaart brandwerende normeringen

Deze kaart geeft een duidelijk overzicht van de verschillende brandveiligheidsnormen en bijbehorende testen. Kluizen en kasten getest volgens EN 1047-1 en UL 72 bieden de beste bescherming en maximale veiligheid. Aan de andere kant zijn de kluizen en kasten volgens de DIN 4102-standaard helemaal niet getest, dus het is  niet bewezen dat ze daadwerkelijk brandwerend zijn. Bovendien kan niet alle informatie op dezelfde manier worden opgeslagen. Er is bijvoorbeeld een groot verschil tussen papier en schijven.

Privékluis voor thuis

Het aantal woninginbraken blijft stijgen en de meeste inbraken worden gepleegd door gelegenheidsdieven. De doorsnee inbreker beschikt over onvoldoende gereedschap om een goed verankerde kluis open te breken. Daarbij is het uiteraard altijd aan te bevelen om de kluis op een verdekte plek te plaatsen en goed te verankeren zodat deze niet gemakkelijk kan worden meegenomen.

Advies op Maat

We begrijpen dat het kiezen van de juiste kluis een belangrijke beslissing is. Daarom staan onze experts altijd klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies en begeleiding.

Ontdek onze kluizen

Kies voor gemoedsrust en optimale bescherming met de kluizen van Kaptino. Bekijk ons assortiment online of neem contact op met ons team voor meer informatie.