Winkel
Winkel sinds 1950
Location
Afhalen of bezorgen
Keurmerk
Thuiswinkel keurmerk
Voorraad
1000+ producten in voorraad

Prijs

tot

Merk

Brandwerendheid

Normering inbraak

Slot

Gewicht

Lips kluizen

Op zoek naar een Lips kluis? Bij ons bent u aan het goede adres! Bestel uw nieuwe Lips kluis veilig online of kom naar onze showroom in Haarlem!

3 Resultaten

Toon per:

Sorteer op:

Filter

Lips Kluizen bestellen

Terug van weggeweest, Lips kluizen uit Dordrecht! Misschien herkent u het nog van de brandkasten van vroeger. Na jaren van afwezigheid is dit Nederlandse merk eindelijk weer in Nederland verkrijgbaar!

De historie van Lips begint al in 1871 toen het werd opgericht door Jacobus Lips. Het bedrijf is in de beginjaren groot geworden in de smederij in Dordrecht. In deze smederij annex winkel werden toen fornuizen, emmers, kachels en  Brandwaarborgkasten verkocht. Leuk feitje, brandkasten werden destijds Brandwaarborgkasten genoemd.

De zaken gingen voorspoedig waardoor in 1899 een nieuwe brandkastenfabriek werd gebouwd. In 1902 werd er ook begonnen met de fabricage van eigen brandkastensloten. Waarvoor in 1911 een eigen fabriek voor werd gebruikt. Rond 1910 werden er ook dochterondernemingen opgericht in België, Engeland en Italië.

Begin 20e eeuw was van keurmerken en certificeringen geen sprake. Ook het verankeren van brandkasten speelde toen geen rol. De brandkasten waren destijds ook erg zwaar! Gewichten van tussen de 1.000 en 3.000 kg waren geen uitzondering.

Vanaf 1950 is Kaptino begonnen met het verkopen van Lips Brandkasten. Destijds werd elke brandkast voorzien van een Kaptino logo. Kaptino deed dit ook met ronde metalen platen of watertransfers in diversen uitvoeringen. Heel soms komen wij deze nog tegen!

Sinds 2022 zijn de Lips kluizen terug op de Nederlandse markt. De herlancering van Lips is begonnen met de volgende modellen: Lips Alcazar S2 15 KL, Lips Alcazar S2 25 EL en de Lips Alcazar S2 40 EL. Uiteraard zijn deze modellen bij Kaptino te bestellen en leverbaar. Onze specialisten installeren ze ook graag op locatie.

De Lips Alcazar kluizen bieden bescherming tegen inbraak en brand. Zijn dan ook ECB-S gecertificeerd volgens EN 14450 S2 met een waardeberging indicatie van € 5.000,00 contant en € 9.000,00 voor kostbaarheden. Normering brandwerendheid DIN 4102 (niet getest).

Lips kluizen worden standaard uitgevoerd met EN 1300 gecertificeerd dubbelbaard klavierslot met 2 sleutels of een EN 1300 gecertificeerd elektronisch slot (inclusief batterijen).

Voor het veilig plaatsen zijn de kluizen voorzien van verankeringsgaten: bodem (2x) en achterwand (2x). Verankeringsmateriaal wordt uiteraard meegeleverd.

De Lips Alcazar S2 kluizen zijn snel uit voorraad leverbaar en kunt u ook vrijblijvend in onze showroom in Haarlem bezichtigen. Kom langs voor advies, onze specialisten staan u graag te woord.