Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Winkel sinds 1950

Afhalen of bezorgen

Thuiswinkel keurmerk

1000+ producten in voorraad

Kaptino is dealer van Markant, Schaffenburg, UltrAdjust en UPdesk zit sta bureaus.

Zit Sta bureaus zijn het betaalbare antwoord op het steeds verder toenemende aantal 'kantoorklachten' zoals RSI, rugklachten en concentratieverlies. Arbo diensten zijn eenduidig in hun advies en managers met praktijkervaring onderschrijven de effectiviteit. Ergonomen benadrukken dat het gezond is om 20% van de effectieve werktijd te staan. In Scandinavische landen zijn ruim 70% van de werkplekken inmiddels als zit sta bureaus uitgevoerd.

Afwisselend zitten en staan en elk half uur twee minuten bewegen is dé manier om gezondheidsproblemen te voorkomen. Dynamisch werken noemen we dat. Het geheim zit hem in de been- en bilspieren, de grootste spieren van ons lichaam. Het gebruik van deze spieren helpt diverse (verbrandings-)processen op gang. De hersenen krijgen meer bloed en zuurstof, waardoor allerlei hersen- en stemmingsbevorderende stofjes vrijkomen. Van dynamisch werken worden dus zowel werkgevers als werknemers vrolijker.

Loop ook eens door onze showroom in 3D.

Zit-Sta Bureaus

Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 30 van 76 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 30 van 76 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Zit/sta bureau

Dynamisch werken? Dat is geen probleem dankzij de zit/sta bureaus die u vindt bij Kaptino. Veel (kantoor)medewerker zitten lang en veel. In feite begint dit al zodra we opstaan. Als we ontbijten zitten we, richting werk ook om dan weer vervolgens uren op onze werkplek te zitten. Hoewel ons lichaam niet gebouwd is om continu te zitten, zijn we er onbewust erg goed in. In Nederland zijn er ongeveer 3 miljoen mensen met een zittend beroep en zitten we meer dan 10 uur per dag. Van alle Europeanen zitten Nederlanders het meest. Al dit zitten is ondertussen onderdeel geworden van onze levensstijl, maar dit is niet zonder gevolgen. Langdurig zitten is namelijk niet goed voor uw gezondheid.

Gevolgen zitgedrag

Het grootste gedeelte van de spieren in uw lichaam worden uitgeschakeld wanneer u zit. De activiteit van het enzym lipase verminderd hierdoor. Dit enzym reduceert het vet in uw bloed. Het goede cholesterol genaamd HOL, dat het vet naar de lever afvoert, is veel lager bij mensen die zitten. Dit zorgt ervoor dat het vetgehalte hoog blijft in het bloed. Bloedvaten kunnen hierdoor vernauwen en dit vergroot het risico op hart-en vaatziekten. Tevens verandert de suikerstofwisseling door langdurig zitten. Na voedselinname ontstaat er in het bloed een glucose piek. Deze piek blijft hoog bij lang zitten en zorgt ervoor dat de alvleesklier teveel insuline produceert. Dit heeft een daling van glucose in het bloed tot gevolg waardoor de eetlust wordt opgewekt. Deze vicieuze cirkel kan obesitas als gevolg hebben. Tevens bestaat er bij grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel het risico tot resistentie voor insuline. Diabetes type 2 kan het risico op een hoge bloeddruk en hoog cholesterol gehalte verhogen, wat ook weer kan leiden tot hart-en vaatziekten.

Voordelen zit/sta bureau

De in hoogte verstelbare bureaus in ons assortiment brengen vele voordelen met zich mee, wij zetten graag een aantal verbeteringen betreft de arbeidsomstandigheden op een rijtje:

 • Vermindert fysieke klachten met wel 60%
 • Verbetert de gezondheid
 • Zorgt voor meer energie
 • Biedt meer welzijn
 • Hoger welbehagen
 • Verbetering werkomstandigheden
 

Daarnaast brengen de tafels ook financiële voordelen met zich mee:

 • Vermindering ziekteverzuim
 • Genereert productiviteit
 • Perfect in te zetten voor flexwerken
 • Reduceert facilitaire kosten. De tafels zijn elektrisch, dus voor iedereen gemakkelijk verstelbaar
 

Even wennen

Voor veel medewerkers vraagt het gebruik van zit/sta bureaus om een gedragsverandering en dat is vaak even wennen. Om het gewenste resultaat te behalen, is het voor medewerkers van belang de positieve effecten in te zien die de tafel met zich meebrengt. In veel gevallen zijn medewerkers gewend zittend te werken en zijn ze niet bekend met de term dynamisch werken. Eenvoudige tips en goede uitleg om de gebruikers te informeren spelen een belangrijke rol in dit proces. Zo moet het bureau gemakkelijk te bedienen zijn en is het van belang de medewerkers te stimuleren om van werkhouding te veranderen. De tafels zijn in Scandinavië al jaren ingeburgerd. In Nederland en België worden ze ook steeds populairder. Hoe werknemers kunnen en zullen bewegen, is afhankelijk voor de keuze van het meubilair. Dankzij zit/sta bureaus ontstaat een meer dynamische omgeving. Kaptino speelt met een ruim assortiment elektrische tafels in op deze trend. Naast het gebruik van zit/sta bureaus zijn er nog meer opties om een dynamische werkomgeving te creëren. Kleine aanpassingen zoals bredere looppaden, open werkplekken en sta zones nodigen ook uit om meer te bewegen.

Markant Matrix en van Raalte zit-/sta bureaus

Kaptino is dealer van zit/sta bureaus van de bekende merken Markant Matrix en van Raalte. Deze tafels zijn hét betaalbare antwoord om kantoorklachten zoals RSI te voorkomen. Arbo diensten zijn eenduidig in hun advies en managers met praktijkervaring onderschrijven de effectiviteit ervan. Ergonomen benadrukken dat het gezond is om 20% van de effectieve werktijd te staan. Meer over de merken:

 • Markant Matrix Het ongeëvenaarde zit/sta bureau van Markant heeft één frame en is verpakt in een robuuste, handzame kartonnen doos en vormt het onderstel voor elk formaat zit/sta-werkplek. Het voor geassembleerde frame is uitklapbaar en telescopisch en zorgt voor een korte installatietijd. U bent verzekerd van een fijne werkwijze in stille ruimtes dankzij de geruisloze hoogteverstelling. De Markant Matrix 525650 is de ideale zit/sta-werkplek op kantoor, thuis, in een zaal, studiekamer of op de werkplaats.
 • Van Raalte van Raalte zit/statafels zijn eenvoudig in hoogte verstelbaar door middel van een slinger of elektrisch. Het epoxygelakte onderstel is verkrijgbaar in zwart, wit of aluminium. U heeft de keuze uit een kunststofblad in de kleuren beuken, wildperen, havanna, lichtgrijs, wit, midden-eiken of br-uin­eiken.

Bestel uw zit/sta bureau bij Kaptino

Wilt u ook prettiger en afwisselender werken of uw medewerkers kennis laten maken met dynamisch werken? Bekijk ons ruime aanbod verstelbare werktafels dan nu online. Vanaf nu zit u niet alleen meer achter uw werkplek maar kunt u ook staand werkzaamheden verrichten. Dankzij de verstelbare zit/sta bureaus van Kaptino verbetert u uw houding of die van uw werknemers. Naast deze prachtige zit/sta bureaus bent u bij ons aan het juiste adres voor alles voor op kantoor. Van bureaustoelen tot aan brandkasten, printers, scanners en accessoires, u vindt het bij Kaptino. Bekijk ons aanbod direct online en bestel gemakkelijk online. U ontvangt uw bestelling doorgaans binnen 10 werkdagen op het door u opgegeven adres. Wij bezorgen in heel Nederland. Heeft u vragen over onze zit/sta bureaus of een ander artikel? Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord. U bent natuurlijk ook van harte welkom een bezoek te brengen aan ons filiaal in Haarlem. Graag tot ziens bij Kaptino.