Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Winkel sinds 1950

Afhalen of bezorgen

Thuiswinkel keurmerk

1000+ producten in voorraad

U wilt een document of ander item veilig opbergen in een kluis of wellicht brandkast? Dat kan. Bij Kaptino beschikken we over een ruim assortiment kluizen en brandkasten van het bekende met De Raat. Dit is Europa’s grootste distributeur op het gebied van brand- en inbraakwerende producten en gerelateerde veiligheidsproducten. Het merk tracht een bijdrage te leveren aan een veiligere samenleving door middel van kwalitatief hoogwaardige producten. De Raat onderscheid zich op tal van onderdelen van andere spelers op lokale en internationale markt voor veiligheidsproducten. Wij als De Raat dealer staan garant voor goede en betrouwbare adviezen. De kennis en ervaring van de Raat gecombineerd met onze kennis en ervaring resulteert in een perfect eindproduct.

Prive- en meubelkluizen

Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 30 van 138 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Van hoog naar laag sorteren

   

Artikelen 1 tot 30 van 138 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Waar let u op bij het kopen van een kluis

Voordat u uw zoektocht naar de perfecte kluis start, is het van belang de volgende vragen te stellen:

 • Wat wilt u opbergen?
 • Waartegen wilt u beveiligen?
 • Waar komt de kluis te staan?
 • Welk voor type slot wilt u?

Wat wilt u opbergen?

Weet u al exact wat u wilt opbergen in de kluis? Zijn dit sieraden of geld? Dit neemt relatief weinig ruimte in beslag. Dingen als fotoapparatuur vraagt om meer ruimte en dus een grotere kluis. Schat vooraf in welke afmeting kluis het meest geschikt is voor uw wensen, dit scheelt zoekwerk.

Waartegen wilt u beveiligen?

Om tegen inbraak beveiligd te zijn is een kluis met goede sloten vereist. Een kluis die in de categorie licht inbraakwerend valt is niet geschikt voor uw meest waardevolle spullen. Met een goed hulpmiddel is het altijd mogelijk deze variant open te breken. Ons advies is dan ook om voor een kluis te gaan die in de categorie inbraakwerend valt. Zorg er altijd voor dat uw kluis goed verankerd is. Wilt u dat uw kluis beveiligd is tegen brand? Dit vraagt om andere eigenschappen van een kluis. Er komt bij brand energie vrij, dit wordt vuurbelasting genoemd. De inventaris van de betreffende ruimte is van invloed op de vuurbelasting, elk materiaal heeft een andere vuurbelasting. Indien de materialen in de ruimte bekend zijn, kan de vuurbelasting berekend worden. Een brandwerende kluis beschermt de inhoud gedurende een bepaalde tijd tegen brand. Niet alle informatie kan op dezelfde manier opgeborgen worden, er is een verschil tussen papier en datadragers. De beschermingsfactor wordt altijd uitgedrukt in tijd (30-60-120 minuten). De tijd geeft aan hoe lang de kluis zich in de brand kan bevinden voordat een kritische temperatuur bereikt wordt.

Papier opbergen

Bij een temperatuur van 176 graden Celsius zal papier spontaan chemische reacties vertonen. Denk aan verkleuren en omkrullen. Hiervoor zijn de brandwerende archiefkasten en documentensafes ontworpen.

Beelddragers opbergen

Bij 95 graden Celsius raken beelddragers zoals microfilm of fiches al beschadigd. De maximale temperatuur in de kluis mag dus de 75 graden Celsius niet overschrijden. Het wordt aanbevolen om deze in een brandwerende datasafe op te bergen.

Digitale mediadragers opbergen

Mediadragers zoals cd's, dvd's, externe harde schijven of back-up tapes dienen door een kluis beschermt te worden tegen een temperatuur van meer dan 52 graden Celsius. Bij een hogere temperatuur kunnen de informatiedragers beschadigen en kan er data verloren gaan. Ook een hogere luchtvochtigheid dan 85% is funest voor datadragers.

Waar komt de kluis te staan?

Maakt u slechts zo nu en dan gebruik van de kluis? Dan speelt de plek geen hele belangrijke rol. Is dit wel het geval, dan is het aan te raden om de kluis te plaatsen op een goed bereikbare plek. Indien u kiest voor een kluis met elektrisch slot, houd dan rekening met vochtige plekken als de kelder en garage, deze zijn niet ideaal.

Welk type slot wilt u?

Een kluis is verkrijgbaar met een sleutelslot, cijfercombinatieslot of elektronisch codeslot. Combinaties zijn ook mogelijk. In veel gevallen zit een sleutelslot standaard op een kluis. U hoeft hier dus niet extra voor te betalen. Een nadeel hiervan is de sleutel, deze is in veel gevallen redelijk groot. Een cijfercombinatieslot heeft het voordeel dat er dus geen sleutel nodig is. Tevens beschikt het niet over elektronica dat kan weigeren. Houd er wel rekening mee dat het openen van dit slot wat meer tijd in beslag neemt. Wilt u liever een kluis die snel te openen is? Ga dan voor een elektronisch codeslot. Het is mogelijk de code te veranderen en op sommige sloten kan een vertraging worden gezet.

Bestel uw De Raat kluis gemakkelijk en snel online

Heeft u onze De Raat kluizen en brandkasten bekeken en een geschikt model gevonden? Plaats uw bestelling online. Betaling vindt plaats per bank, creditcard of via iDeal. Nadat de bestelling geplaats is, nemen wij contact met u op om een afspraak in de plannen betreft de levering van uw product. Wist u trouwens dat De Raat PT1 kluis als beste is getest door de Consumentenbond. Deze kluis was niet te kraken! Heeft u vragen over een product? Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord.