Winkel
Winkel sinds 1950
Location
Afhalen of bezorgen
Voorraad
1000+ producten in voorraad
Kaptino Postnl Badge 3
Kaptino Postnl Badge 3

Maandag t/m zaterdag geopend zonder afspraak - kom langs in onze showroom

Thuiswerkplek inrichten? Zo richt u uw ideale thuiswerkplek in

Thuiswerkplek inrichten? Zo richt u uw ideale thuiswerkplek in

Een goede werkplek is essentieel voor uw gezondheid en productiviteit. Daarom is het belangrijk dat u uw werkplek goed inricht. Voor veel mensen is thuiswerken snel de norm geworden. Maar de thuiswerkplek is nog lang niet altijd goed ingericht (als er überhaupt al een thuiswerkplek aanwezig is). Wilt u uw thuiswerkplek inrichten? In dit artikel leest u hoe u de beste thuiswerkplek inricht en waar uw thuiswerkplek aan moet voldoen.

Uw ideale thuiswerkplek inrichten

Een thuiswerkplek moet in de basis voldoen aan dezelfde criteria als uw werkplek op kantoor. Het doel is om een (klein) kantoor in huis te realiseren zodat u fijn en productief kunt werken in deze ruimte. Ook helpt het hebben van een apart kantoor in huis om werk en privé gescheiden te houden. Maar wat heeft een goede thuiswerkplek nodig?

Kaptino – Alles voor uw kantoor

Thuiswerken heeft veel voordelen. Maar om tot het uiterste van thuiswerken te profiteren is het belangrijk dat u uw thuiswerkplek goed inricht. Bij Kaptino vindt u alles wat u nodig heeft voor de ideale thuiswerkplek. Neem contact met ons op en laat u adviseren. Wij helpen u graag.

Ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel is hét belangrijkste onderdeel van een thuiskantoor. Veel mensen nemen genoegen met de bank, fauteuil of eetkamerstoel en denken dat dit er wel mee door kan. Echter is het hierop erg moeilijk om een goede zithouding aan te houden en tevens zijn ze niet in hoogte verstelbaar. Dit betekent dat u een incorrecte zithouding aanneemt wat uw postuur én productiviteit niet ten goede komt.

Maar welke bureaustoel is dan wel de juiste bureaustoel voor u? Standaard bureaustoelen zijn geschikt voor mensen van ongeveer 1,80 meter lang en 80 kilogram zwaar. Bent u dit? Dan kunt u kiezen voor een standaard bureaustoel. Het is echter alsnog aan te raden om voor een ergonomische bureaustoel te kiezen in plaats van een standaard bureaustoel. Met een ergonomische bureaustoel kunt u de zithouding zo instellen dat het voor uw lichaam prettig is. Denk hierbij aan de zithoogte, de hoek van de rugleuning en het zitvlak én de armsteuntjes. Hier leest u hoe u de beste bureaustoel voor u kiest!

Een voetsteun kan extra ondersteuning bieden. Ook kan een voetsteun helpen om onderrugklachten te verminderen. Een voetsteun verhoogt namelijk de positie van uw benen waardoor er minder druk op uw onderrug en heupen komt. Bent u geïnteresseerd in een voetsteun? Bekijk dan ons aanbod!

Bureaustoel Se7en Lx005
Hoe Kiest U De Juiste Bureaustoel

Het juiste bureau

Naast een goede bureaustoel mag een goed bureau ook niet ontbreken. Als u thuiswerkt denkt u misschien dat de eettafel kan fungeren als bureau maar wij raden dit toch af. Waarom? Omdat een gemiddelde eettafel hoger staat dan een bureau. Dit betekent dat u een erg onnatuurlijke houding aanneemt als u achter een eettafel gaat werken.

Het juiste bureau voor u is een bureau die u in hoogte kunt verstellen. Deze speling heeft u nodig omdat u ook niet altijd in dezelfde houding zult zitten op uw stoel. Mensen zijn niet gemaakt om urenlang in één houding te zitten. Neemt u een andere zithouding aan? Dan is het prettig dat u uw bureau daarop kunt afstellen. Zit-sta-bureaus zijn ook aan te raden voor mensen die het af en toe prettig vinden om te staan. Kiest u voor een zit-sta-bureau? Dan is het net zo belangrijk dat u staand ook een correct postuur aanhoudt.

Kwalitatief apparatuur

Uw thuiswerkplek moet ook dezelfde luxe bieden als uw ‘’echte’’ kantoor. Dit betekent dat kwalitatief apparatuur niet mag ontbreken. Bent u gewend om met meerdere schermen te werken? Overweeg dan om in een tweede beeldscherm te investeren. Om de druk van uw polsen en onderarmen te halen tijdens het typen kunt u investeren in een ergonomische armsteun. Als u niet altijd wilt werken met uw touchpad of standaard muis kunt u een ergonomische muis gebruiken. Hierdoor liggen uw hand, pols en arm in een natuurlijkere houding.

Heeft u vaak hard copies nodig voor uw werk? Dan mag een betrouwbare printer natuurlijk niet ontbreken. Bij Kaptino hebben we een ruim aanbod aan kantoormachines.

Desq 1422 voorbeeld