Winkel
Winkel sinds 1950
Location
Afhalen of bezorgen
Voorraad
1000+ producten in voorraad

Maandag t/m zaterdag geopend zonder afspraak - kom langs in onze showroom

Hoe kiest u de juiste bureaustoel?

Hoe kiest u de juiste bureaustoel?

Een comfortabele bureaustoel vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. De juiste bureaustoel kiezen is erg belangrijk voor uw zitgenot. Een goede zithouding stimuleert namelijk uw postuur zodat u het risico op klachten door te lang zitten beperkt. De beste bureaustoel voor u is er één waarop u langdurig kunt zitten in een goede houding zonder last te krijgen. Maar hoe kiest u de beste bureaustoel? En waar moet u op letten bij het kopen van een bureaustoel? Ontdek hoe u de juiste bureaustoel kiest hier!

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat een ergonomische bureaustoel is. Een ergonomische bureaustoel is speciaal ontworpen naar het menselijke lichaam. De bureaustoel biedt de juiste ondersteuning en goede bewegingsvrijheid. Bij het ontwerpen van een ergonomische bureaustoel wordt rekening gehouden met diverse posturen en zithoudingen. Hierdoor is het comfort en de ondersteuning van een ergonomische bureaustoel superieur en werkt u vrijwel klachtenvrij.

Benieuwd naar onze ergonomiche bureaustoelen? 

Werkzaamheden & bureaustoelen

Overweeg wat voor werkzaamheden u primair uitvoert. De meeste bureaustoelen zijn geschikt voor kantoorbanen. Hier zijn de verstelbaarheid en ondersteuning ook op afgesteld. Werkt u vaker aan een werkbank? Dan zijn hoge bureaustoelen (werkplaatsstoelen) geschikt. Kaptino biedt zowel bureaustoelen als werkstoelen aan.

Hoe Kiest U De Juiste Bureaustoel
Hoe Kiest U De Juiste Bureaustoel

Welke bureaustoel past bij uw lichaamsbouw?

De meeste bureaustoelen zijn geschikt voor mensen met een lengte van 1,80 tot 1,85 meter en een maximaal gewicht van 115 kilogram. Dit houdt in dat er veel mensen zijn waarvoor de standaard bureaustoelen niet geschikt zijn. Denk aan langere of kortere mensen. Ook zwaardere personen kunnen complicaties ervaren op een standaard bureaustoel.

Bent u korter dan 1,80 meter? Dan is de verstelbaarheid van de bureaustoel voor u erg belangrijk. Echter mag de zitting niet té diep zijn zodat een goede kniehoek van 90° behouden kan worden. Een bureaustoel met lage gasveer is voor u aan te raden. Daarnaast kan een voetsteun u ook helpen om de zitting ietwat te verhogen. Een voetsteun verhoogt de plaatsing van uw voeten en verlicht de belasting op uw onderrug waardoor u de zithouding langer kunt vasthouden.

Bent u langer of wat zwaarder? Dat is het belangrijk dat de stoel extra ondersteuning biedt. Daarnaast moet het onderstel ook geschikt zijn voor de belasting. Let er dus op dat het onderstel uitgerust is met een verzwaarde gasveer.

Waarom kiest u voor een ergonomische bureaustoel?

Uw lichaam is uniek. Daarom is het belangrijk dat u een bureaustoel kiest die past bij uw anatomie. Bij de juiste bureaustoel voor u kunt u de zithoek en zithoogte zo instellen dat u comfortabel zit met een correct postuur. Daarnaast is het belangrijk dat de stoel ook voldoende bewegingsvrijheid mogelijk maakt. Met een ergonomische bureaustoel kunt u klachtenvrij werken, wordt uw productiviteit gestimuleerd én u houdt er een gezonder lichaam aan over.

Hier zijn alle voordelen van een ergonomische bureaustoel op een rijtje:

- U kunt klachtenvrij werken omdat de juiste zithouding wordt gestimuleerd
- Een ergonomische bureaustoel biedt de beste ondersteuning
- Door een correcte zithouding aan te kunnen nemen bent u productiever
- Het comfort van een ergonomische bureaustoel is ongeëvenaard
- Een ergonomische bureaustoel biedt veel bewegingsvrijheid

Bureaustoel kopen?

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een bureaustoel? Bij Kaptino bent u aan het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment aan bureaustoelen voor zowel op kantoor als thuis, werkstoelen, vergaderstoelen en meer. Bekijk hier ons gehele assortiment. Wilt u meer informatie over ons assortiment? Neem contact op met onze specialisten. Wij helpen u graag verder.