Winkel
Winkel sinds 1950
Location
Afhalen of bezorgen
Keurmerk
Thuiswinkel keurmerk
Voorraad
1000+ producten in voorraad

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Informatiekaarten VGW

Sinds kort zijn er nieuwe normeringen voor braakwerende kluizen met betrekking op de indicatie waardebergingen. Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen geld en kostbaarheden. U kunt nu vanaf deze site de informatiekaarten downloaden een handig overzicht die u wellicht kan helpen bij het maken van de juiste keuze kluis.
 
De Vereniging Geld- en Waardeberging heeft speciaal voor dealers en verzekeraars twee speciale informatiekaarten voor kluizen ontwikkeld. Bovendien bieden de kaarten ook handvatten voor eindgebruikers bij het kiezen van de juiste inbraakwerende en/of brandwerende kluis. De kaart is uitgebracht in twee verschillende varianten.
 
Informatiekaart normeringen & dekkingsadvies
Goede inbraakwerende kluizen worden getest volgens Europese normeringen zoals EN 14450 en EN 1143-1. Door verzekeraars wordt aan de verschillende weerstandsklassen een bedrag aan contante waarde gekoppeld als indicatie voor de dekking. Hierbij wordt uitgegaan van opslag van contant geld of kostbaarheden in een inbraakwerende berging welke zich bevindt in onbewoonde, onbewaakte en niet-beveiligde panden binnen de bebouwde kom. Afhankelijk van de genomen beveiligingsmaatregelen kunnen verzekeraars afwijken van de dekkingsindicatie. Hoe hoger het geldbedrag, hoe inbraakwerender de kluis. Deze kaart geeft een helder overzicht van de verschillende normeringen en de daarbij behorende dekkingsadviezen van verzekeraars.
 
DOWNLOAD KAART NORMERINGEN & DEKKINGSADVIES
 
Informatiekaart brandwerende normeringen
Deze kaart geeft een helder overzicht van de verschillende brandwerende normeringen en de daarbij behorende testen. Zo bieden kluizen en kasten getest volgens EN 1047-1 en UL 72 de beste bescherming en maximale zekerheid. Kluizen en kasten met een DIN 4102 normering zijn daarentegen helemaal niet getest en daarvan is dus niet bewezen dat deze daadwerkelijk brandwerend zijn. Bovendien kan niet alle informatie op dezelfde manier opgeborgen worden. Er is bijvoorbeeld een groot verschil tussen papier en datadragers.
 
Verder vindt u op de nieuwe kaart ook informatie over hoe u een goede brandwerende kluis kunt herkennen aan de juiste labels en hoe het testen van een goede brandwerende kluis in zijn werking gaat.
 
DOWNLOAD KAART BRANDWERENDE NORMERINGEN