Winkel
Winkel sinds 1950
Location
Afhalen of bezorgen
Voorraad
1000+ producten in voorraad

Maandag t/m zaterdag geopend zonder afspraak - kom langs in onze showroom

Zit-sta bureau: voordelen van een zit-sta bureau

Zit-sta bureau: voordelen van een zit-sta bureau

Een ergonomische werkplek is erg belangrijk voor jouw gezondheid en productiviteit. Een zit-sta bureau is daarom populairder dan ooit. Dit komt omdat een zit-sta bureau het mogelijk maakt om je benen even te strekken tijdens het werken. Als je urenlang achter elkaar op een bureaustoel zit, weet je op een gegeven moment niet meer hoe je zitten moet. Te lang zitten kan zorgen voor stijfheid en een slecht postuur. Af en toe even wisselen tussen zittend en staand werken geeft je lichaam afwisseling en kan voor een beter postuur zorgen. In dit artikel bespreken we de voordelen van een zit-sta bureau en waarom het de investering in een zit-sta bureau waard is.

Voordelen van een zit-sta bureau

1. Een zit-sta bureau is goed voor je postuur

Urenlang op een stoel zitten eist op den duur een tol op je postuur. Het kan zorgen voor pijnlijke rugklachten en stijfheid. Dit komt omdat je meestal geen goede zithouding vol kunt houden voor een lange periode. We laten onze schouders naar voren hangen, we zakken onderuit op de stoel of zitten niet op de goede hoogte. Dit heeft allemaal invloed op je houding en daarmee ook je gevoeligheid voor blessures.

Een zit-sta bureau maakt het makkelijker voor je om met een correcte houding de dag door te komen. Je kunt een correcte zithouding aannemen en zodra je merkt dat je wat begint te hangen kun je gaan staan. Dit zorgt voor een beter postuur, houdt je lichaam soepeler en vermindert het risico op rugklachten. Uiteraard is het belangrijk dat er zowel zittend als staand een correcte houding wordt aangenomen. Lees hieronder hoe je de correcte zit- en stahouding aanneemt.

Correcte zithouding
- Je heupen zijn iets hoger geplaatst dan je knieën
- De bolling van de stoel vult de holte van je onderrug
- Houd je nek rechtop als een verlengstuk van de ruggengraat
- De hoek van de elleboog is 90º tot 110º
- Er zit ongeveer een armlengte tussen je ogen en het scherm
- De bovenrand van het scherm is afgesteld op ooghoogte
- Het toetsenbord ligt ongeveer 10 centimeter van de rand van het bureau

Correcte stahouding
- Positioneer je voeten op schouderbreedte
- Positioneer de monitor op ooghoogte
- De hoek van de je armen is 90º tot 110º
- Sta rechtop met je gewicht gelijk verdeeld over beide benen

2. Een zit-sta bureau stimuleert de productiviteit

Staand werken kan jouw productiviteit verhogen. Dit komt omdat een staande houding onze hersenen actiever maakt en je concentratievermogen dus toeneemt. Het is verraderlijk om na de lunch of de koffiepauze weer te gaan zitten omdat je dan vatbaarder bent voor de beruchte after lunch-dip. Om deze dipjes gedurende de dag te voorkomen kun je voor elk gezeten uur een half uur gaan staan. Door af te wisselen tussen een staande en zittende werkhouding houd je jezelf dus actiever en verbetert je productiviteit.

3. Een zit-sta bureau kan het risico op ziektes reduceren

Een zit-sta bureau stimuleert een gezondere houding en zorgt er ook voor dat je meer beweging krijgt op kantoor. Het risico op ziektes die geassocieerd worden met gebrek aan beweging, zoals obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziektes kan worden gereduceerd wanneer je kiest voor de juiste balans tussen zitten, staan en lopen.

Maak van je huidige bureau een zit-sta bureau!

Geïnteresseerd in een zit-sta bureau maar wil je nog geen afstand doen van je huidige bureau? Dan kun je het overwegen om van je huidige bureau een zit-sta bureau te maken. Indien je beschikt over een los werkblad kun je kiezen voor een elektrisch verstelbaar onderstel. Zo kun je je vertrouwde werkblad blijven gebruiken en tegelijkertijd de functionaliteiten ervan vergroten door deze te plaatsen op een elektrisch verstelbaar onderstel!

Alle Kaptino zit-sta bureau’s

Heb je nu geen zit-sta bureau? Dan is het hoog tijd dat je de overstap maakt! Bij Kaptino hebben we een groot assortiment aan zit-sta bureau’s. Ontdek hier enkele van onze populaire modellen:

- UPdesk High Wit Slinger zit-sta bureau
- StudyDesk Elektrisch zit-sta bureau
- BouncyDesk zit-sta bureau

Bekijk hier ons hele assortiment aan zit-sta bureau’s. Bij Kaptino zijn wij gespecialiseerd in alles voor jouw kantoor. We adviseren je graag over ons assortiment en helpen je bij het vinden van de juiste producten. Neem vrijblijvend contact met ons op.