Winkel
Winkel sinds 1950
Location
Afhalen of bezorgen
Voorraad
1000+ producten in voorraad
Kaptino Postnl Badge 3
Kaptino Postnl Badge 3

Maandag t/m zaterdag geopend zonder afspraak - kom langs in onze showroom

Hoe kiest u de juiste bureaulamp?

Hoe kiest u de juiste bureaulamp?

Een goede bureaulamp is een essentieel hulpmiddel voor elk productief kantoor of elke werkruimte. Bij het zoeken naar een nieuwe bureaulamp kijken we meestal naar de uitstraling. Bureaulampen zijn echter meer dan decoratie alleen! Lees hier hoe u de juiste bureaulamp kiest.

Op het eerste gezicht lijkt het kopen van een bureaulamp geen grote beslissing. Maar oogirritatie na het werken bij te weinig licht laat zien hoe belangrijk goede verlichting is. Slechte verlichting op de werkplek heeft een negatieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid en kan hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken. Een bureaulamp die voor voldoende verlichting zorgt, creëert een betere werkomgeving zonder extra belasting van de ogen.

Er zijn drie belangrijke aspecten waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een bureaulamp. Dit zijn ze!

1. Lichtsterkte

De lichtsterkte is de beste indicator om de lichtkwaliteit van een lamp te beoordelen. Lichtsterkte wordt gemeten in lux (lx) en geeft de totale lichtstroom op een bepaald oppervlak zoals een tafel of muur aan. Maar hoeveel lux heeft een lamp nodig om uw ​​bureau goed te verlichten? Een ruimte waar mensen langdurig lezen of computers gebruiken, moet minimaal 500 lx hebben. De gemiddelde luxwaarde voor bureaulampen ligt echter maar rond de 250. Let dus goed op de lichtsterke bij het aankopen van een bureaulamp.

2. Verstelbaarheid

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden bij het kopen van een bureaulamp is de verstelbaarheid van het armatuur. Bovendien moet een bureaulamp voldoende verlichting kunnen bieden voor uw dagelijkse bezigheden.

3. De afmeting van uw werkplek

Tot slot, voordat u een bureaulamp koopt, moet u rekening houden met de afmetingen van uw werkruimte. De afmetingen van uw bureau hebben te maken met het formaat van de bureaulamp waarin u wilt investeren. Een groot bureau met een computerscherm heeft meer licht nodig, dus een grotere bureaulamp is nodig. Kleine ruimten vragen daarentegen om meer praktische verlichting. Verken met dit in gedachten alle beschikbare formaten.

Conclusie

Een goede bureaulamp moet goed licht geven en goed verstelbaar zijn. Deze twee aspecten zorgen voor optimale en gepersonaliseerde prestaties die veel beter zijn dan die van andere traditionele bureaulampen. Bureaulampen met led-lampen hebben altijd de voorkeur. Meer helderheid, minder verblinding en flikkering en minder emissie van blauw licht.  Alle voordelen van LED-lampen in combinatie met een ergonomisch ontwerp verbeteren het lichtcontrast en de lichtverspreiding in uw werkruimte en beschermen tegelijkertijd uw ogen.

Wilt u meer advies over bureauverlichting? Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel te Haarlem.