Winkel
Winkel sinds 1950
Location
Afhalen of bezorgen
Voorraad
1000+ producten in voorraad

Maandag t/m zaterdag geopend zonder afspraak - kom langs in onze showroom

Hoe kies je de juiste kluis voor thuis?

Hoe kies je de juiste kluis voor thuis?

Wat je ook wilt opbergen, het kiezen van de juiste kluis vereist enige overweging. In dit blog staan de belangrijkste stappen die je helpen de beste kluis te selecteren voor jou.

2. Type Kluis

Na het bepalen van het doel, moet je het juiste type kluis kiezen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder brandwerende kluizen, inbraakwerende kluizen en datakluizen voor digitale media. Een brandwerende kluis beschermt je spullen tegen brand, terwijl een inbraakwerende kluis beveiliging biedt tegen diefstal. Een datakluis beschermt elektronische media tegen hitte en vocht. Kies het type kluis dat het beste past bij wat jij wilt beschermen.

3. Bepaal de Grootte

Voordat je een kluis kiest, moet je bedenken hoeveel ruimte je nodig hebt. Het is natuurlijk van belang dat de spullen die je wilt gaan opbergen in de kluis passen, dus houd hier rekening mee bij het kiezen van jouw kluis. Tip: Neem een wat grotere kluis. Je hebt liever een kluis waar nog extra spullen bij kunnen dan een kluis waar net niet genoeg in past.

4. Beveiligingsgraad

De beveiligingsgraad van de kluis is cruciaal voor de bescherming van je bezittingen. Controleer de beveiligingsclassificatie van de kluis. Deze geeft aan hoe lang de kluis bestand is tegen inbraakpogingen. Een hogere beveiligingsgraad betekent een sterkere kluis. Kies een kluis die past bij het beveiligingsniveau dat je nodig hebt.

5. Budget

Stel een budget vast voordat je op zoek gaat naar een kluis. Kluizen zijn in verschillende prijsklassen beschikbaar, dus het is belangrijk om binnen je financiële mogelijkheden te blijven. Bedenk dat een kluis een investering is in de veiligheid van je waardevolle bezittingen.

6. Garantie en Service

Ten slotte is het essentieel om te kijken naar de garantie en de klantenservice die wordt aangeboden. Een goede garantie geeft je gemoedsrust en vertrouwen in de duurzaamheid van je kluis. Controleer ook de beschikbaarheid van professionele installatie- en onderhoudsdiensten.

7. ECB-S Certificering

Deze certificering garandeert dat de kluis voldoet aan strenge Europese normen en bescherming biedt tegen inbraken en brand. Veel verzekeringsmaatschappijen vereisen een ECB-S gecertificeerde kluis om dekking te bieden voor jouw goederen. Met een ECB-S gecertificeerde kluis weet je dus zeker dat jouw spullen goed beveiligd zijn!

Beveilig jouw spullen met Kaptino

Met de kluizen van Kaptino is het gemakkelijk om je goederen te beschermen tegen diefstal. Bij Kaptino bieden we een uitgebreid assortiment aan kluizen, zodat jij jouw kostbare bezittingen veilig kunt opbergen. Van brandwerende kluizen tot inbraakwerende kluisjes en alles daartussenin, we hebben alles wat je nodig hebt voor optimale beveiliging.

Het bestellen van jouw ideale kluis is snel en gemakkelijk via onze webshop. Dankzij de beveiligde iDeal betaling is je bestelling altijd veilig en discreet. Bovendien wordt je nieuwe kluis gewoon thuisbezorgd, zodat je snel kunt genieten van de gemoedsrust die een hoogwaardige kluis biedt. Liever je kluis in het echt bekijken? We nodigen je graag uit in onze showroom in Haarlem. Daar kun je verschillende kluizen vinden en ervaren voordat je je definitieve keuze maakt. Zien we je snel?