Winkel
Winkel sinds 1950
Location
Afhalen of bezorgen
Voorraad
1000+ producten in voorraad

Maandag t/m zaterdag geopend zonder afspraak - kom langs in onze showroom

Alles over kluizen

Alles over kluizen

Wilt u uw kostbaarheden op een veilige plek bewaren? Dan is een investering in een kluis een goed idee. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten kluizen op de markt. Dit maakt het voor u lastig om erachter te komen welke kluis geschikt is voor u. Wilt u uw kluis zakelijk of privé gebruiken? Moet deze brandbestendig zijn? Wilt u een verankerde kluis? Dit soort zaken komen aan bod bij het kopen van een kluis.

In dit artikel leggen wij u alles uit over onze kluizen en waar u op kunt letten bij het kopen van een kluis. Zo komt u erachter welke kluis geschikt is voor uw situatie.

Waarom heeft u een kluis nodig?

Allereerst is het belangrijk dat u voor uzelf bepaalt waarom u een kluis nodig heeft. In de kluizenmarkt worden namelijk diverse modellen aangeboden. Denk aan elektronische kluizen, kluizen met een sleutelslot, brandwerende kluizen en waterbestendige kluizen. Wilt u documentatie veilig houden? Dan is het bijvoorbeeld verstandig om voor een brandwerende kluis te gaan. Wat wordt er in de kluis bewaard? Moet de kluis frequent geopend worden? Dit zijn punten die belangrijk zijn om te weten voor het kopen van kluis en maakt het kiezen van uw kluis eenvoudiger.

De Raat kluis PT-1

Verschillende soorten kluizen

Zoals gezegd bestaan er verschillende soorten kluizen. De volgende soorten komen aan bod: elektronische kluizen, sleutelkluizen en draaislotkluizen.

Elektronische kluizen

Elektronische kluizen zijn erg populair en gebruiksvriendelijk. Deze kluizen vereisen geen sleutel om opengemaakt te worden, dus als u weet van uzelf dat u vaak uw sleutels kwijt bent is dit een geschikte kluis voor u! Een elektronische kluis kan inbraakwerend, brandveilig en waterafstotend zijn. U stelt zelf uw pincode in. Bij sommige elektronische kluizen is het mogelijk om deze met een noodsleutel te openen mocht de pincode vergeten worden.

Echter is de elektronische kluis er niet alleen met een pincode. Er bestaan ook elektronische kluizen met een vingerafdrukscanner, irisherkenning en stemherkenning. Tot slot bestaan er ook kluizen die een handeling van twee mensen vereisen om geopend te worden.

Kluizen met een sleutelslot

Bij kluizen met een sleutelslot zijn er twee gangbare type sloten: het cilinderslot en een dubbelbaard sleutelslot.

Kluis met cilinderslot

Eigenlijk is een cilinderslot niet inbraakwerend. Wilt u een inbraakwerende kluis? Dan raden wij dit type slot af. Cilindersloten worden vaak gebruikt voor sleutelkastjes of ladekastjes. De focus ligt niet op extreme veiligheid. Een voordeel van het cilinderslot is dat het een relatief goedkope optie is.

Kluis met dubbelbaard sleutelslot

Tegenwoordig worden de meeste kluizen uitgerust met een dubbelbaard sleutelslot. Dit is een goedkope en tevens veilige variant. Een dubbelbaard sleutelmechanisme voldoet namelijk aan een hoge veiligheidsnorm. Een sleutelslot doet niet onder aan een elektronisch slot als het gaat om veiligheid.

Een belangrijk aspect van een kluis met sleutelslot is het beheren van de sleutel. Vaak wordt er een reservesleutel meegeleverd. Echter is het veilig opbergen van de sleutel essentieel voor de veiligheid van de kluis.

Draaislotkluizen

Een draaislotkluis wordt geopend door de veiligheidscode te ‘draaien’. De code kan worden ingesteld met een stelsleutel. Daarna is het alleen mogelijk voor de persoon met de veiligheidscode om de kluis te openen. Een groot voordeel van een draaislotkluis is dat er geen sleutel voor vereist is. De stelsleutel is na het instellen van de code overbodig tenzij er een nieuwe code ingesteld dient te worden.

Pistoolkluis Domestic 4040E kaptino

Voordelen van een kluis

Het hebben van een kluis brengt drie belangrijke voordelen met zich mee. Hieronder bespreken wij de belangrijkste voordelen van het hebben van een kluis.

Privacy Sommige documenten zijn niet voor andere ogen bestemd. Dit soort veilige gegevens wilt u beschermen en opbergen in een kluis waar alleen u bij kunt komen. Privacy, op zowel zakelijk als persoonlijk niveau, brengt rust met zich mee. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken of er iemand rondneust in uw belangrijke documenten.
Brandveiligheid en waterbestendigheid Documentatie dat absoluut niet verloren mag gaan dient opgeborgen te worden in een brandveilige en waterbestendige kluis. Zelfs in het ergste scenario van een brand in of overstroming van uw pand zijn dit soort kluizen ervoor bedoeld om extreme hitte en waterschade te weren en de inhoud van de kluis te preserveren.
Diefstal Inbraak wordt door iedereen gevreesd. Hoe kunt u uzelf het beste beschermen tegen inbraak? Uw kantoorpand of huis beschermen tegen inbraak gaat veel verder dan het bezitten van een kluis. Met een kluis gaat u inbraak niet tegen, maar u kunt wel voorkomen dat belangrijke voorwerpen of documenten gestolen worden. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een verankerde kluis. Deze wordt vastgemaakt aan de vloer of muur.

Soms wenst een verzekeraar dat belangrijke documenten of voorwerpen van waarde opgeborgen worden in een kluis die voldoet aan bepaalde veiligheidsnormen. Dit kunt u controleren bij uw verzekeraar.

Lees uzelf met de volgende paragrafen goed in over de verschillende kluizen zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken over welke kluis geschikt is voor u.

Een kluis bij Kaptino bestellen

Bij Kaptino bestelt u discreet een kluis. Wij maken gebruik van reguliere verzendmethodes zodat uw aankoop niet bekend wordt bij het grote publiek. Bent u geïnteresseerd in onze kluizen? Klik hier en bekijk ons aanbod. Heeft u nog vragen of wilt u advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staan voor u klaar.

Ontdek onze merken:

Sistec SK 126 detail